Sportdag!

De Mgr. Bekkersschool te Eindhoven is een school voor zeer moeilijk lerende kinderen. De kinderen op de school hebben een duidelijke ontwikkelingsachterstand (IQ veelal beneden 55); vaak is er ook sprake van aanvullende problematiek, zoals concentratieproblemen, gedragsproblemen, afhankelijkheid e.d. Verder heeft de school veel leerlingen met een zogenaamde autismestoornis in huis.

De kinderen van het SO en de onderbouw van de mgr. Bekkersschool kenden geen sportdag. Kiwanis Club Eindhoven brengt deze kinderen in beweging en heeft op zich genomen, om een dergelijke sportdag te organiseren en te begeleiden. In 2015 gebeurde dat voor het eerst, dit in samenwerking met Hotel Heppie te Mierlo en FC Eindhoven, alsmede een aantal sponsoren (waaronder Jumbo Mierlo, BBA Tours, MB Promotion en de Johan Cruyff Foundation). Gezamenlijk hebben zij het mogelijk gemaakt om de kinderen een geweldige dag te bezorgen. Tijdens de sportdag op 5 juni 2015 kregen de kinderen een voetbalclinic, verzorgd door twee profvoetballers van FC Eindhoven, een dansclinic, klimactiviteit, bosspel e.d. De dag was heerlijk zonnig en werd door de kinderen als fantastisch ervaren.

In 2016 (23 mei) is opnieuw de sportdag georganiseerd ten behoeve van de kinderen van SO en onderbouw van de Mgr. Bekkersschool, dit keer in samenwerking met voetbalvereniging UNA in Veldhoven. Ook dit jaar waren de voetballers van FC Eindhoven weer van de partij. Als gevolg van mindere weersomstandigheden zijn we dit jaar met de sportdag moeten uitwijken naar Sporthal De Heiberg in Veldhoven, die geheel belangeloos daaraan haar medewerking verleende. Ook dit jaar kunnen we weer terugkijken op een zeer geslaagde sportdag, met opnieuw een voetbalclinic (verzorgd door FC Eindhoven en UNA Veldhoven), een dansclinic, een springkussen en een hindernisbaan. Bovendien werd, evenals vorig jaar, de dag opgeleukt door de komst van mascotte Woutje van FC Eindhoven. De fantastische dag werd afgesloten met een gezamenlijke activiteit, verzorgd door clown Belle, die de kinderen een welverdiende medaille heeft uitgereikt.

Kiwanis Club Eindhoven hoopt in de toekomst te kunnen doorgaan met het organiseren van dit soort activiteiten ten behoeve van deze kwetsbare groep kinderen.

DSCN2987  DSCN3032 DSCN2938

GESPONSORD DOOR:  Jumbo Mierlo, BBA Tours, MB Promotion, de Johan Cruyff Foundation, FC Eindhoven, UNA Veldhoven